Brokolicový šalát s opekaným oštiepkom

Tento krát som si pre Vás pripravil zase jednoduchý, ale zároveň zaujímavý recept. Dnes je otázka príloh u jedál veľmi často spomínaná a ľudia v rámci zdravia čoraz viacej siahajú po iných prílohách vo forme šalátov a inak spracovanej zeleniny. Naposledy som však dostal dotaz, že už mi nechutí jesť stále jeden a ten istý šalát (niečo čo sa podobnýšopskému šalátu).

Ponúkame teda veľmi rýchly a príjemný recept, ktorý môže byť príjemnou zmenou stereotypu.

Budeme potrebovať- 1 ks. brokolice
– cherry paradajky (150 g.)
– pol čerstvej uhorky
– baby špenát (100-200 g. cca.)
– 1 ks. cibuľu
– 300 ml. kyslej smotany
– soľ himalájska, korenie čierne,
kayenské korenie
– oštiepok
– domáci brusnicový džem

Brokolicu nakrájame na ozaj malé kúsky a necháme krátko spariť, aby bola brokolica chrumkavá. Nakrájame cibuľu, cherry paradajky, uhorku,na kocky. Pridáme baby špenát, necháme pár lístočkou na dozdobenie. Pridáme kyslú smotanu a všetko dobre premiešame. Dochutíme himalájskou soľou, a korením podľa chuti. Necháme odstáť. Zatiaľ si zľahka opečieme oštiepok. K oštiepku sa veľmi hodí brusnicová omáčka, my sme využili domáci brusnicový džem, ktorý sme od známych dostali darom
Dozdobíme práve džemom a lístočkami baby špenátu.

Prečo dávame takéto jednoduché recepty?

Sú chutné, ľahko stráviteľné, sú mega rýchle

Takéto recepty viete použiť aj v rámci redukcií hmotnosti, jarnej očisty, či len tak bežne ako to robíme my. Nakoľko sa snažíme víkendy tráviť prevažne v prírode, je to skvelá voľba.

Dobrú chuť

Fotka Pečať-zdravia.

Block "eshop-afterblog" not found

Pridaj komentár