Akáciová vláknina – to najlepšie pre naše črevo
Akáciová vláknina
– uľahčuje vyprázdňovanie
– nespôsobuje nadúvanie a kŕče
– podporuje osídlenie čreva bifidobaktériami a lactobacilmi
– prispieva k udžaniu správnej hladiny cholesterolu a cukru v krvi
– vhodná aj pre vegánov a vegetariánov
Zo stromu akácie, ktorý rastie najmä v Afrike sa získava čisto mechanickým spôsobom miazga. Pri úprave tejto miazgy sa pritom nepoužívajú žiadne chemikálie. Takto vzniká čistý prírodný produkt.
Akáciová vláknina obsahuje viac ako 80% rozpustnej vlákniny.
Nesprávna výživa, veľa rafinovaných a denaturizovaných potravín, veľa cukru, zlých tukov, jedenie neskoro večer, nedotatok pohybu, sedavé zamestnanie a iné faktory moderného životného štýlu nepriaznivo ovplyvňujú tráviaci trakt. Výsledkom sú zápchy, hemeroidy, nadúvanie, bolesti brucha, alebo pocity plnosti. Akáciová vláknina je mimoriadne vhodná pri riešení týchto problémov. Vhľadom na štruktúru, oproti iným vlákninám nespôsobuje nadúvanie a kŕče. Jej výsledky sa prejavia až po pravidelnom užívaní. Po týždňovom užívaní sa prejavia výsledky v pravidelnom vyprázdňovaní.
Ďalším veľmi rozšíreným črevným ochorením je dráždivé črevo, kde sa striedajú zápchy a hnačky spravádzané bolesťami brucha nadúvaním. Príčinou tohto ochorenia je oslabená črevná mikroflóra, zápal a poškodená črevná sliznica. Akáciová vláknina dokáže pri pravidelnom užívaní znormalizovať stav medzi riedkou a tvrdou stolicou a podporuje osídlenie čreva bifidobaktériami a laktobacilmi. Zároveň pôsobí protizápalovo. Rozkladanie akáciovej vlákniny v hrubom čreve baktériami zabraňuje vzniku syndrómu deravého čreva. Tým chráni črevo, aby sa do tela nedostávali cez črevnú stenu škodlivé látky a toxíny.
Aj pre diabetických pacientov a ľudí s obezitou je akáciová vláknina prínosom. Vláknina zachováva nízku hladinu inzulínu v krvi. Tento čisto prírodný produkt neutrálnej chuti vyvoláva pocit nasýtenia a zabraňuje tak náhlym pocitom hladu. Je to veľmi vhodný prostriedok pri chudnutí, alebo zachovaní štíhlej línie. Navyše vláknina vždy naviaže aj určité množstvo cholesterolu, ktoré sa potom vylúči, tak je akáciová vláknina vhodným preventívnym prostriedkom na udržanie si spravnej hladiny cholesterolu.
Akáciovú vlákninu môžeme pridávať aj do varenia, či pečenia. Jedlo vie zahustiť a dodať mu iný rozmer z pohľadu zdravia. V našej ponuke nájdete množstvo výrobkov s akáciovou vlákninou, či už v čistej forme, forme s inými vitamínmi a minerálmi (Zdravé črievko), či vo forme zdravej kávy, ale aj v nápoji Slim Shake či novom výrobku ProBactilardii.