Brokolicovo hráškové sabji s mrkvou
Chutnutie : Brokolicovo hráškové sabji s mrkvou
V minulosti ma niekto žiadal o recept s brokolicou a hráškom, niečo nie také tradičné, ale jednoduché tak som si povedal, že to zmeniť môžu výrazné koreniny.
Potrebujeme :
– 1 ks. brokolica
– 250 g. mrazeného hrášku
– 3 mrkvy
– čerstvé maslo
– smotana na varenie 2,5 dcl.
– morská soľ, kurkumu, mletú rascu, muškátový orech, sladkú papriku, troška zázvoru, chilli, aníz, sušený cesnak( môže byť aj trocha čerstvého), koriander, senovka grécka
– trocha akáciovej vlákniny
– ryža ( ja som použil parboiled s divokou ryžou a červenou ryžou)
Veľmi jednoducho nakrájame brokolicu na menšie hlávky, mrkvu na kolieska a na panvičke ich podusíme na masle pridáme koreniny červenú papriku, kurkumu a soľ. Pridáme mrazený hrášok po chvíľke. Zatiaľ si dáme variť ryžu táto kombinácie ryže sa bude variť približne 20 minút. Do zeleninovej zmesi pridáme smotanu na varenie a miešame, pridáme ešte plátok čerstvého masla ostatné koreniny ( pokiaľ by ste nemali všetky tieto koreniny pridajte tam jednoducho kari korenie). S koreninami opatrne či už pikantné koreniny, ale aj muškátový orech, aníz či koriander veľmi jemne. Necháme podusiť aby zeleninová zmes zhustla a pridáme trocha akáciovej vlákniny dobre pomiešame a po chvíli odstavíme.
Kým všetko dokončíme tak bude pomaly hotová aj ryža a môžeme servírovať, jedlo nemá byť nejak pikantné s chilli, zázvorom či cesnakom veľmi opatrne, ide skôr o arómu. Počas zimy milujem feferón, môže to byť zaujímavý tip aj pre Vás k dokonalosti tohto jedla.
Dobrú chuť