Letný šalát + grilovacia sezóna

Chutnutie

Letný šalát + grilovacia sezóna

Množstvo ľudí mi pomedzi recepty, písalo, čo grilujem v hlavnej grilovacej sezóne, obmedzujem pečivo, nejem mäso, len výnimočne ryba. Nech im dám nejaký tip ľahký, zároveň netradičný v rámci grilovačiek, aby skúsili nejakú zmenu od tradičnej klobásy s chlebom a horčičou.

Prikladám veľmi jednoduchý a osviežujúci recept na letné dni.

Budeme potrebovať

  • 4 mrkvy
  • 3 kaleráby
  • Kyslú smotanu, limetku, morskú soľ, trocha mletého čierneho korenia, zelené mleté korenie, kayanské korenie, trocha olivového oleja, jarnú cibuľku na dozdobenie
  • Encián ( množstvo podľa chuti)

Ráno si pripravím trocha olivového oleja so soľou, mletým čiernym a zeleným korením, trocha kayanského korenia a do nich vložím encián. Marinovať

Ošúpete a nastrúhate si mrvku a kaleráby na jemno. Pridáte kyslú smotanu a premiešate. Pridáte soľ, trocha mletého čierneho korenia a šťavu z limetky podľa chuti. Netreba to prehnať, poriadne premiešať a nechať odležať.

Tesne pred uložením na gril encián vyberieme s pácu a natrieme ho ešte mletým zeleným korením a uložíme na rozpálený gril, či panvičku, kde nepridávame, žiaden olej. Encián je hotový za 3- 4 minútky. Jarnú cibuľku si nakrájame na kúsky a len posypeme šalát s enciánom, rýchly obed na dovolenke, ale príjemná zmena aj na grilovaciu sezónu. Namiesto enciánu môžete použiť aj grilované mäsko, ryby, či klobásu. Výber je samozrejme na Vás.

Dobrú chuť 🙂