Letný šalát + grilovacia sezóna
Chutnutie
Letný šalát + grilovacia sezóna
Množstvo ľudí mi pomedzi recepty, písalo, čo grilujem v hlavnej grilovacej sezóne, obmedzujem pečivo, nejem mäso, len výnimočne ryba. Nech im dám nejaký tip ľahký, zároveň netradičný v rámci grilovačiek, aby skúsili nejakú zmenu od tradičnej klobásy s chlebom a horčičou.
Prikladám veľmi jednoduchý a osviežujúci recept na letné dni.
Budeme potrebovať
- 4 mrkvy
- 3 kaleráby
- Kyslú smotanu, limetku, morskú soľ, trocha mletého čierneho korenia, zelené mleté korenie, kayanské korenie, trocha olivového oleja, jarnú cibuľku na dozdobenie
- Encián ( množstvo podľa chuti)
Ráno si pripravím trocha olivového oleja so soľou, mletým čiernym a zeleným korením, trocha kayanského korenia a do nich vložím encián. Marinovať
Ošúpete a nastrúhate si mrvku a kaleráby na jemno. Pridáte kyslú smotanu a premiešate. Pridáte soľ, trocha mletého čierneho korenia a šťavu z limetky podľa chuti. Netreba to prehnať, poriadne premiešať a nechať odležať.
Tesne pred uložením na gril encián vyberieme s pácu a natrieme ho ešte mletým zeleným korením a uložíme na rozpálený gril, či panvičku, kde nepridávame, žiaden olej. Encián je hotový za 3- 4 minútky. Jarnú cibuľku si nakrájame na kúsky a len posypeme šalát s enciánom, rýchly obed na dovolenke, ale príjemná zmena aj na grilovaciu sezónu. Namiesto enciánu môžete použiť aj grilované mäsko, ryby, či klobásu. Výber je samozrejme na Vás.
Dobrú chuť 🙂