Milí priatelia dostal som od Vás tip, že viacerí naši sledovatelia by uvítali recept z rýb. Nie tradičný, ale nejaký špeciálny

Takže som sa rozhodol, nakoľko ryby patria na našom uzemí neoddeliteľne k sviatkom, dať každú nedeľu jeden rybací netradičný recept.
Na prvý recept som si vybral pre mnohých netradičnú rybu Amur. Táto ryba, bola privezená a nasadená v 70 rokoch minulého storočia za účelom čistenia rybníkov od vegetácie. Amur je v tomto prípade veľký špecialista a vegetarián, živočíšnou potravou sa živí len v prípade nedostatku potravy, čo je dosť časté nakoľko vie spotrebovať veľké množstvo potravy.
Amur ala Joe
Potrebujeme :
– pár ks. podkovičiek z Amura
– zelenina – brokolica, červená paprika, fazuľové struky, kukurica, mrkva
– fazuľa ( ja som použil z konzervy)
– červená paprika, chilli korenie, morská soľ
– maslo ghee
Príprava:
Zeleninu nakrájame na malé kúsky, popražíme na masle ghee. Po pár minútach pridáme fazuľu. Podkovičky osolíme, pridáme červenú papriku a opražíme na druhej panvičke z oboch strán. Ryba je jemná, takže to budeme mať do 5 minút hotové.
Zeleninu ochutíme podľa chuti soľ, chilli. Môžeme servírovať.