Zelenina na kokosovej omáčke s batátovými hranolkami
Potrebujeme:
1 ks. menší Karfiol
1 ks. menšia Brokolica
3 ks. batátu
1 ks. väčšia cuketa
250 ml. kokosové mlieko – môže byť aj v konzerve
čerstvé maslo 100 g.
morská soľ, mletá červená paprika, kayanské korenie, kari korenie
Nakrájame karfiol, cuketu, brokolicu a 1 ks. batát na menšie kúsky. Na panvičku dáme maslo (môžeme využiť aj maslo ghee) a pridáme zeleninu. Po 3-5 minutach pridáme kokosové mlieko a troška mletej červenej papriky s kari korením a troškou cayanského korenia a povaríme 10 min. Pridáme soľ.
Ako prílohu pripravíme hranolky z 2 kusov batátu. Nakrájame si hranolky akej hrúbky chcete a opečieme ich.
Pri servírovaní som použil jarnú cibuľku na dozdobenie.
Jedlo chutí príjemne sladko pikantne, ale zároveň jemne.
Prajem dobrú chuť