Hlivové ragú s cestovinami z čiernej fazule
Hlivové ragú s cestovinami z čiernej fazule
Tento recept mi prezradila kamarátka Lucka, ktorá ho zvykne využívať s rôznymi prílohami. Ja som zaimprovizoval a skúsil som pridať hlivové ragú k alternatívnej cestovine z čiernej fazule. Chuť fantastická 🙂
Budeme potrebovať :
- Hlivu
- Mrkva, petržlen, kaleráb, zeler a cibuľa
- Spagetti z čiernej fazule
- Sladkú smotanu na varenie
- Čerstvé maslo
- Morskú soľ, majoránku, červenú papriku, sušenú bazalku
- Na ozdobenie vňať zo stopkatého zeleru a syrovú roládu
Príprava je ako vždy veľmi jednoduchá. Príprava cestovín Vám zaberie 5 minút tak si je nechajte na koniec. Zatiaľ však nakrájajte cibuľu na drobno a orestujte na masle pridajte natrhanú hlivu a jemne orestujte. Pridáte majoránku, červenú papriku a súšenú bazalku. Zalejete vodou, nie veľa, ide aj o to akú hustú, chcete mať hlivovú zmes so zeleninou. Pridáte mrkvu na kolieska, petrežlen na kúsky, kúsky kalerábu bude stačiť asi polka, na kocky nakrájaný zeler, tiež bude stačiť polka z celého. Povaríme kým nezmäkne zelenina a zmixujeme. Pridáme smotanu na varenie a ešte všetko privedieme do varu. Dochutíme morskou, alebo himalájskou soľou. Pripravíme si špagety z čiernej fazule. A už len dozdobíme ja som použiť vňať zo stopkatého zeleru a syrovú roládu, mierne pikantnú veľmi sa mi k tomu hodila, samozrejme zdobenie nechám na Vás.