Polievka s červenej šošovice na môj spôsob
Dlhšie som už nepridal žiaden recept, tak som rozmýšlaľ čo by zaujalo. Polievka je vždy veľmi vďačná, preto veľmi rád dávam možností novej chuti a netradičných kombinácií.
Budeme potrebovať:
– červenú šošovicu
– paradajkový pretlak s lúpanými kúskami paradajok, alebo čistý pretlak plus paradajky čerstvé
– čerstvé maslo, trocha mandľového mlieka
– strúhaný kokos, provensálske korenie, mletá rasca, morská soľ, čierne mleté korenie,
– petržlenovú vňaťku a malé mozzarela guličky na zdobenie
Uvaríme si červenú šošovicu ja ju dávam na pár hodin namočiť, čiže príprava je veľmi rýchla, pridám trocha strúhaného kokosu a rozmixujem ponorným mixérom do skoro krémovej konzistencie. Dám opäť variť, pridám 2-3 polievkové lyžice kvalitného paradajkového pretlaku, pridám zvyšný strúhaný kokos na kúsky nakrájam buď paradajky z konzervy, alebo uvarím paradajky stiahnem z nich kožu, nakrájam na menšie kúsky a pridám do polievky. Polievka by mala byť hustejšej konzistencie. Na záver pridávam trocha mandľového mlieka 1,5-2dcl. na celý hrniec na zjemnenie. Všetko prejde varom odstavím vychutím koreninami soľou. Pridám asi 150 g. čerstvého masla, dodá ešte väčšiu jemnosť a lahodnosť v kombinácií s mandľovým mliekom, dá polievke úplne iný charakter. Ozdobím na jemno nasekanou petržlenovou vňaťkou a malými mozzarelkami.
Dobrú chuť