Krémová cícerová polievka

Milí priatelia v rámci nášho nového programu Chutnutie  Budeme pridávať zaujímavé články z oblasti výživy, zdravého životného štýlu a taktiež chutné recepty, ktoré môžete vyskúšať aj vy

Chutnutie

Dnes v rámci premiéry, pridávame recept na senzačnú polievku

Krémová cícerová polievka –

Budeme potrebovať : 200 g. suchého cíceru, 1 lyžica extra panenského olivového, alebo kokosového oleja, 1 cibuľa nadrobno nakrájana, 1 mrkva nadrobno nakrájana, 2 stopky zeleru nadrobno nakrájané, 1-2 strúčiky cesnaku najemno nasekané, 350 ml. horúceho zeleninového vývaru, 2 lyžice konzervovaných kapár prepláchnutých a scedených, himalájska soľ, korenie a čerstvá petržlenová vňať.

Cícer dáme do misky, namočíme do studenej vody a necháme 24-48 hodín močiť, následne scedíme. Cícer následne varíme najprv prevrieme a následne na malom ohni varíme, kým nie e mäkký. Cícer scedíme a odložíme nabok. V hrnci opražíme cibuľku na oleji, pridáme mrkvu, zeler, cesnak a pražíme až kým zelenina nezmäkne. Pridáme uvarený cícer, pár kúskov odložíme na ozdobenie. Zmiešame a pridáme zeleninový vývar ,pár mínút varíme a vmiešame kapary. Odstavíme z ohňa a následne zmixujeme dohladka ponorným mixérom, podľa hustoty, ktorú chceme dosiahnuť ešte môžeme pridať trocha vývaru. Pridáme podľa chutí soľ a korenie. Pozor kapary aj napriek prepláchnutiu sú stále slané !!!

Na dozdobenie použijeme zvyšok uvareného cíceru a čerstvú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť Vám prajeme