Tri pestrofarebné kôpky :)
Pridávame zase rýchly recept, ktorý uspokojí chuťové poháriky a je jednoduchý. Využijeme opäť suroviny aj z domácich zdrojov.
Recept by som nazval: Tri pestrofarebné kôpky
Budeme potrebovať :
– 250 g. mrazeného listového špenátu
– 250 g. húb, ja som použil šampióny
– tvaroh 250 g.
– cviklu
– chren
– pohánkový bulgur
– čerstvá petržlenová vňať a nakladaný medvedí cesnak v oleji na zdobenie
– maslo ghee
– soľ, čierne korenie a olivový olej
Huby sme nakrájali na kocky a opiekli na masle ghee (zaujímavé, že toto maslo prišlo ako jeden z najzdravších tukov z východu, napriek tomu v minulosti bežne ľudia pretopené maslo robili, my to naše máme originál od svokry niečo podobné ako s bankovaním, kedy som sa počas štúdia čínskej tradičnej medicíny učil túto fantastickú procedúru a neskôr som stretol s ľuďmi, ktorý bankovali na dedine horčicovými pohármi a nemali páru o východnej medicíne ) pridáme po chvíli mrazený listový špenát necháme prejsť pár minút a na záver pridáme domáci tvaroh (tiež od svokry – homemade) dochutíme korením a soľou, odstavíme a necháme dôjsť predtým všetko dobre premiešame a pridáme ešte polievkovú lyžicu masla ghee nech to všetko zjemní.
Zatiaľ si pripravíme cviklový šalát, nastrúhame cviklu a do nej pridáme chren, nakoľko som chren nemal domáci pridal som kúpený, môžete ho zjemniť 1 polievkovou lyžicou kyslej smotany. Chrenu pridávame podľa chuti a intenzity pálivosti, chuť by nemala byť prehnane pálivá aby ste si vychutnali geniálne spojenie húb, špenátu a tvarohu.
Tretí kopček bude pohánkový bulgur, ktorý povaríme 10 minút a necháme dôjsť pod pokrievkou. Vychutíme soľou a pridáme troška extra panenského olivového oleja.
Servírujeme v troch kôpkach dozdobíme vňaťkou a medvedím cesnakom naloženým v oleji.
Nakoľko som mierne závislí na olivovom oleji pridávam na dozdobenie pár kvapiek oleja aj na tanier.
Určite odporúčam vyskúšať