Miškove francúzske zemiaky
Keď je krásne počasie bola by veľká škoda, celý deň tráviť v kuchyni, preto je ideálne ísť niekde von a pokiaľ človek chce absolvovať obed doma spraviť niečo rýchle, chutné a zdravé.
Budeme potrebovať :
hlávku karfiolu
jednu väčšiu cibuľu
4 ks. zemiakov
2 ks. väčších batátov
6 ks. vajíčok
trocha domácej klobásky (my sme ju dali len na 1/3)
tvrdý syr ( ja som použil eidam) cca 300 gramov
maslo ghee, morskú soľ, korenie, trocha mletej červenej papriky
Všetko si nakrájame, zemiaky aj batáty na plátky, karfiol na menšie kúsky, cibuľu na polmesiačiky, syr nastrúhame. Nakrájame si aj pár koliesok kvalitnej klobásky ( my sme ju dali do synovej časti). Vajíčka rozbijeme a vyšľaháme ručne. Všetko ochutíme soľou a korením.
Vymastíme nádobu maslom ghee a ukladáme postupne na spodok dáme vrstvu batátov, následne karfiol, potom mesiačiky cibule. Môžete potom pridať aj klobásku. To isté spravíme druhú vrstvu ale so zemiakmi a opäť to isté. Poslednú vrstvu dáme batátov, pridáme pár plátkov masla ghee , zalejeme vajíčkami a posypeme nastrúhaným syrom. Posypeme trochou mletej červenej papriky. Dáme zapiecť do rúry na 20 minút 180 stupňov.
Batáty spravia toto jedno vynimočným tak isto aj chuť karfiolu. Príprava je veľmi rýchla za 30 minút máte hotovo aj s krájaním
My sme si pripravili k tomu šalát z červenej repy s chrenom.
Dobrú chuť:-)