Plnený šampión cuketou na jednoducho
Recept, ktorý zvládne fakt každý. V tomto recepte mi ide o dve veci.
Prvá, prečo by mala byť príloha vždy ryža, zemiak, cestovina?
Druhá, vzdelávať deti v oblasti stravovania a prípravy jedla už od mladosti.
K tomuto receptu je ideálne dieťa, ktoré Vám pomôže. Respektíve vy budete pomáhať dieťaťu. Kto nemá ,susedia určite radi vypožičajú
Budeme potrebovať:
1 ks. cuketa
4 ks. veľký šampión
1 ks. cibuľu
100 – 150 g. nastrúhaného tvrdého syra ( ja som použil eidam)
pár kusov červenej redkovky
1 ks. červená repa
maslo ghee, morská soľ, olivový olej
Postup : Očistíme šampióny, vyrežeme hlúbik, aby nám slúžili ako miska. Nakrájame cibuľu a orestujeme na masle ghee Nakrájanú cuketu na kocky pridáme na panvičku k cibuli s maslom ghee, kde ju orestujeme a osolíme.
Naplníme šampión cuketou, posypeme navrch vrstvou nastrúhaného syra a dáme zapiecť na 10 -15 minút do rúry na 180 stupňov.
Ako prílohu nakrájame len jednoducho reďkovku a repu, surovú. Osolíme ju a pokvapkáme pár kvapkami olivového oleja.
Chuť vynikajúca, recept zvládnu za pomoci dospelého človeka pripraviť aj deti. Zažijú zábavu, pochopia, že ako príloha im stačí dostupná zelenina.
Ten pocit, že niečo pripravia a bude to chutné a zdravé – Na nezaplatenie
Aj servírovanie prosím nechajte na deti