Quinoto alla Mexico s hokaido tekvicou
Chutnutie: Quinoto alla Mexico s hokaido tekvicou
Netradičný jednoduchý recept, ktorý Vám určite bude chutiť.
Budeme potrebovať
– červená quinooa
– tekvica hokaido
– fazuľa
– kukurica v plechovke
– paradajkový pretlak 200 ml.
– morská soľ, chilli práškové, čierne mleté korenie, oregano, rímska rasca
– čerstvé maslo a trocha cibule
– cherry paradajky a pažítkový syr na dozdobenie
Sú dve možnosti bud použijete fazuľu, ktorú dáte namočiť na 24 hodín a budete variť, alebo použijete sterilizovanú fazuľu s konzervy.
Tekvicu hokaido nakrájame na kocky a tiež ich povaríme, nie dlho, aby sa nerozvarili. Dáme variť červenú quinou. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na malé kúsky a opečieme ju na masle, pozor, aby sme ju neuškvarili. Pridáme uvarenú fazuľu, uvarené hokaido. Pretlak vychutíme soľou, čiernym mletým korením a trochou chilli, každý si spravte podľa chuti. Do zmesi pridáme uvarenú červenú quinou a sterilizovanú kukuricu s dochuteným pretlakom. Množstvo pretlaku závisí od množstva pokrmu, upozorňujem nemá to byť polievka, radšej menej a prípadne postupne ešte 1 lyžicu pridať. Ja som použil zhruba 150 ml. pretlaku vychuteného zhruba na 4 porcie jedla. Pomiešame nech sa všetky chute spoja a pridáme oregáno, rímsku rascu a trocha soli, pokiaľ máte radi troška pikantné môžete pridať podľa chuti aj trocha chilli. Ja sa milujem hrať s chuťou jedla.
Na záver pre jemnosť pridám ešte kúsok čerstvého masla na zjemnenie chuti.
Ozdobíme cherry paradajkou a my sme navyše použili pažítkový syr, toto jedlo si však viem predstaviť aj ako prílohu k mäsovému pokrmu. V tomto období výborné ako hlavné jedlo bez žiadneho doplnku.
Verím, že Vám bude chutiť