Zapekaný karfiol podľa Zuzky
Chutnutie: Zapekaný karfiol podľa Zuzky
Naša kamarátka Zuzka Vám prináša, jej ďalší skvelý a zdravý recept.
Budeme potrebovať:
– karfiol,
– zemiaky v jej prípade použila biele batáty
– tvrdý syr na strúhanie,
– 4 vajcia
– slahačková smotana
– soľ, čierne mleté korenie, oregano, sušený zázvor, cesnak
– sterilizovaná kukurica
Dva väčšie zemiaky (použila som biele batáty) očistíme, pokrájame a uvaríme domäkka. Karfiol si očistíme a uvaríme v slanej vode cca 10 minút a scedíme, pokrájame na malé kúsky. V miske si rozmiešame sladkú smotanu s vajcami a nastrúhaným syrom, pridáme soľ, oregano, zázvor, čierne korenie a cesnak. Pripravíme si panvicu na zapekanie, ktorú vymastíme, aby sa jedlo neprilepilo. Zmiešame zemiaky s karfiolom a pridáme kukuricu, zalejeme smotanovým mixom a navrch postrúhame syr, ja som syr najemno nastrúhala aj do smotany. Pečieme na 200 stupňov cca 20 minút.
Ozdobiť môžete podľa svojej inšpirácie, výbornou voľbou môžu byť cherry paradajky.
Dobrú chuť.