Pri objednávke nad 50€ je DOPRAVA ZDARMA  

Brokolicový šalát s opekaným oštiepkom

Tento krát som si pre Vás pripravil zase jednoduchý, ale zároveň zaujímavý recept. Dnes je otázka príloh u jedál veľmi často spomínaná a ľudia v rámci zdravia čoraz viacej siahajú po iných prílohách vo forme šalátov a inak spracovanej zeleniny. Naposledy som však dostal dotaz, že už mi nechutí jesť stále jeden a ten istý šalát (niečo čo sa podobnýšopskému šalátu).

Ponúkame teda veľmi rýchly a príjemný recept, ktorý môže byť príjemnou zmenou stereotypu.

Budeme potrebovať- 1 ks. brokolice
– cherry paradajky (150 g.)
– pol čerstvej uhorky
– baby špenát (100-200 g. cca.)
– 1 ks. cibuľu
– 300 ml. kyslej smotany
– soľ himalájska, korenie čierne,
kayenské korenie
– oštiepok
– domáci brusnicový džem

Brokolicu nakrájame na ozaj malé kúsky a necháme krátko spariť, aby bola brokolica chrumkavá. Nakrájame cibuľu, cherry paradajky, uhorku,na kocky. Pridáme baby špenát, necháme pár lístočkou na dozdobenie. Pridáme kyslú smotanu a všetko dobre premiešame. Dochutíme himalájskou soľou, a korením podľa chuti. Necháme odstáť. Zatiaľ si zľahka opečieme oštiepok. K oštiepku sa veľmi hodí brusnicová omáčka, my sme využili domáci brusnicový džem, ktorý sme od známych dostali darom
Dozdobíme práve džemom a lístočkami baby špenátu.

Prečo dávame takéto jednoduché recepty?

Sú chutné, ľahko stráviteľné, sú mega rýchle

Takéto recepty viete použiť aj v rámci redukcií hmotnosti, jarnej očisty, či len tak bežne ako to robíme my. Nakoľko sa snažíme víkendy tráviť prevažne v prírode, je to skvelá voľba.

Dobrú chuť

Fotka Pečať-zdravia.

Grilované šampióny s brokolicou

 Pridávame ďalší zaujímavý a hlavne rýchly recept, lebo väčšina z Vás mi povedala, že majú problém s obmieňaním receptov a zároveň s časovou úsporou, preto ostávajú pri polotovaroch, fast foodoch a iných jedlách, ktoré nie sú pre telo tak veľmi vhodné.

Dnes veľmi jednoduché grilované šampióny s baby mrkvou a brokolicou.

Potrebujeme- 1 ks. brokolica
– 300 g. mrazenej baby mrkvy
– 500 g. čerstvých šampiónov
– 100 g. tvrdého syru na zdobenie
– trocha čerstvého tradičného masla
– himalájsku soľ
– kajanské korenie
– Liquid Gold olej s vitamínom D3 a K2

Brokolicu nakrájame na menšie hlavičky a necháme spariť s mrkvou. Umyjeme a očistíme šampióny a grilujeme.

Na sparenú zeleninu dáme rozpustiť dva plátky masla, aby sa rozpustilo, podľa chuti osolíme. Pridáme grilované šampióny, ktoré podľa chutí dochutíme soľou a kayanským korením. Všetko pokvapkáme pár kvapkami olejom Liquid Gold, ktorý má príjemnú mierne orieškovú chuť. Na dozdobenie posypeme nastrúhaným syrom.

Dúfam že Vám chutia, ľahké, zdravé a aj rýchle recepty

Dobrú chuť

PS: Ak varíte vy chlapi, ženy za Vami určite radi poupratujú ten neporiadok, ako moja žena po mne

Fotka Pečať-zdravia.

Zdravá čokoládová polievka

Po prvom recepte, ktorý sme dali v rámci nášho nového programu Chutnutie, ste nám napísali pár správ, či máme nejakú sladkú, ale zdravú lahôdku. Chvíľu som rozmýšľal a povedal som si, Čokoládová polievka to bude to pravé

Zdravá čokoládová polievka
Pre 3 porcie

2 banány, ošupané, nakrájané na kúsky a zmrazené
1 veľké zrelé avokádo,bez kôstky, vybratá dužina
3 lyžice raw kakaa, 50-100 ml. 100 % kokosovej vody
1 lyžica javorového sirupu alebo sirupu agáve

Na ozdobenie
jahody nakrájané na plátky, jadierka z granátového jablka, kúsky kakaových bôbov,lyofilizované maliny

Príprava je veľmi jednoduchá, banány, avokádo, kakao so sladidlom rozmixujeme na hladkú hustú kašu. Ak by sme chceli redšiu konzistenciu podľa potreby pridáme kokosovú vodu podľa potreby a ešte raz zapneme mixér.
Odložíme do chladu, kým ju nebudeme servírovať

Na záver dozdobíme, aby sa potešili aj naše oči

Mňáam, Dobrú chuť prajeme

Fotka Pečať-zdravia.

Šalátik

Chceli by ste si pripraviť chutný obed, ale máte maximálne 10 minút na prípravu.

Ja som pripravil šalát ala čo chladnička dala :

Potreboval som :
– 300 g. šalátu polníček
– 1 väčšia červená paprika
– 3 mrkvy čerstvé
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 uhorka
– 250 g. tvrdého syru eidam ( alebo iný tvrdý syr)
– 3 ks. vajec
– tekvicový štajerský olej
– balsamico ( ja som použil medovo – hroznové priamo z Kréty)
.- himalájska soľ

Nakrájal som papriku a uhorku na kocky, očistenú mrkvu som nakrájal škrabkou na extra tenké plátky, zmiešal som s poľníčkom. Pridal som na kocky nakrájaný syr. Pokiaľ som pracoval s krájaním varili sa mi 3 vajíčka na tvrdo ( nie tak aby bolo žĺtko suché – 6 minút).

2 vajíčka som nakrájal na kocky a zamiešal som do šalátu a jedno som nakrájal na plátky na ozdobenie. Pridal som samozrejme soľ, veľmi chutný tekvicový štajerský olej a balsamico. Na záver som nastrúhal 2 strúčiky cesnaku, ktorý to všetko excelentne prevoňal.

Takýto šalát je zhruba pre 4 osoby, je možné ho podávať aj ako prílohu, ale nám stačil absolútne ako hlavné jedlo.

Viac ako 10 minút nebudete potrebovať

Fotka Pečať-zdravia.

Tri pestrofarebné kôpky :)

Pridávame zase rýchly recept, ktorý uspokojí chuťové poháriky a je jednoduchý. Využijeme opäť suroviny aj z domácich zdrojov.

Recept by som nazval: Tri pestrofarebné kôpky

Budeme potrebovať : 
– 250 g. mrazeného listového špenátu
– 250 g. húb, ja som použil šampióny
– tvaroh 250 g.
– cviklu
– chren
– pohánkový bulgur
– čerstvá petržlenová vňať a nakladaný medvedí cesnak v oleji na zdobenie
– maslo ghee
– soľ, čierne korenie a olivový olej

Huby sme nakrájali na kocky a opiekli na masle ghee (zaujímavé, že toto maslo prišlo ako jeden z najzdravších tukov z východu, napriek tomu v minulosti bežne ľudia pretopené maslo robili, my to naše máme originál od svokry  niečo podobné ako s bankovaním, kedy som sa počas štúdia čínskej tradičnej medicíny učil túto fantastickú procedúru a neskôr som stretol s ľuďmi, ktorý bankovali na dedine horčicovými pohármi a nemali páru o východnej medicíne ) pridáme po chvíli mrazený listový špenát necháme prejsť pár minút a na záver pridáme domáci tvaroh (tiež od svokry – homemade) dochutíme korením a soľou, odstavíme a necháme dôjsť predtým všetko dobre premiešame a pridáme ešte polievkovú lyžicu masla ghee nech to všetko zjemní.

Zatiaľ si pripravíme cviklový šalát, nastrúhame cviklu a do nej pridáme chren, nakoľko som chren nemal domáci pridal som kúpený, môžete ho zjemniť 1 polievkovou lyžicou kyslej smotany. Chrenu pridávame podľa chuti a intenzity pálivosti, chuť by nemala byť prehnane pálivá aby ste si vychutnali geniálne spojenie húb, špenátu a tvarohu.

Tretí kopček bude pohánkový bulgur, ktorý povaríme 10 minút a necháme dôjsť pod pokrievkou. Vychutíme soľou a pridáme troška extra panenského olivového oleja.

Servírujeme v troch kôpkach dozdobíme vňaťkou a medvedím cesnakom naloženým v oleji.

Nakoľko som mierne závislí na olivovom oleji pridávam na dozdobenie pár kvapiek oleja aj na tanier.

Určite odporúčam vyskúšať

Fotka Pečať-zdravia.

Krémová cícerová polievka

Milí priatelia v rámci nášho nového programu Chutnutie  Budeme pridávať zaujímavé články z oblasti výživy, zdravého životného štýlu a taktiež chutné recepty, ktoré môžete vyskúšať aj vy

Chutnutie

Dnes v rámci premiéry, pridávame recept na senzačnú polievku

Krémová cícerová polievka –

Budeme potrebovať : 200 g. suchého cíceru, 1 lyžica extra panenského olivového, alebo kokosového oleja, 1 cibuľa nadrobno nakrájana, 1 mrkva nadrobno nakrájana, 2 stopky zeleru nadrobno nakrájané, 1-2 strúčiky cesnaku najemno nasekané, 350 ml. horúceho zeleninového vývaru, 2 lyžice konzervovaných kapár prepláchnutých a scedených, himalájska soľ, korenie a čerstvá petržlenová vňať.

Cícer dáme do misky, namočíme do studenej vody a necháme 24-48 hodín močiť, následne scedíme. Cícer následne varíme najprv prevrieme a následne na malom ohni varíme, kým nie e mäkký. Cícer scedíme a odložíme nabok. V hrnci opražíme cibuľku na oleji, pridáme mrkvu, zeler, cesnak a pražíme až kým zelenina nezmäkne. Pridáme uvarený cícer, pár kúskov odložíme na ozdobenie. Zmiešame a pridáme zeleninový vývar ,pár mínút varíme a vmiešame kapary. Odstavíme z ohňa a následne zmixujeme dohladka ponorným mixérom, podľa hustoty, ktorú chceme dosiahnuť ešte môžeme pridať trocha vývaru. Pridáme podľa chutí soľ a korenie. Pozor kapary aj napriek prepláchnutiu sú stále slané !!!

Na dozdobenie použijeme zvyšok uvareného cíceru a čerstvú petržlenovú vňať.

Dobrú chuť Vám prajeme

Fotka Pečať-zdravia.